Mediere intre cetateni straini

 Mediere intre cetateni straini

Cabinetele noastre de mediator organizate prin Legea nr. 192/2006(actualizata)-privind medierea și organizarea profesiei de mediator (Legea nr. 192 2006-privind medierea şi organizarea profesiei de mediator), isi desfășoară activitatea sub denumirea :

– Birou de mediatorSava Marius Claudiu

Birou de mediatorPopescu Tiberiu,

mediatori autorizati conform autorizatiilor emise, in baza Hotararii Consiliului de Mediere, in anul 2013 si inscrisi in Tabloul mediatorilor autorizati.

 Cabinetele noastre de mediator autorizat, va ofera in cadrul procedurii de mediere, prin colaboratorii nostri, traduceri autorizate in limba engleza, spaniola, germana, italiana, toate in scopul rezolvarii problemelor dumneavoastra, in toate domeniile de activitate care sunt prevazute de lege si anume :

  • Noua obligatie a justitiabililor este prevazuta la art. 60 1, introdus in Legea Medierii (Legea nr. 192 2006-privind medierea şi organizarea profesiei de mediator), care prevede ca „in litigiile ce pot face, potrivit legii, obiect al medierii sau al altei forme alternative de solutionare a conflictelor, partile si/sau partea interesata, dupa caz, sunt tinute sa faca dovada ca au participat la sedinta de informare cu privire la avantajele medierii„.  
  • Potrivit noilor reglementari aplicabile de anul viitor, conform Ordonantei de Urgenta nr. 90/12.12.2012, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 878/21.12.2012, procedura prealabila instantei de judecata va fi obligatorie :
  1. in domeniul protectiei consumatorilor,  cand consumatorul invoca existenta unui prejudiciu ca urmare a achizitionarii unui produs sau unui serviciu defectuos, a nerespectarii clauzelor contractuale ori garantiilor acordate, a existentei unor clauze abuzive cuprinse in contractele incheiate intre consumatori si operatorii economici ori a incalcarii altor drepturi prevazute in legislatia nationala sau a Uniunii Europene in domeniul protectiei consumatorilor;
  2. in materia dreptului familiei (neintelegerile care tin de continuarea casatoriei, partajul de bunuri comune, exercitiul drepturilor parintesti, stabilirea domiciliului copiilor, contributia parintilor la intretinerea copiilor sau orice alte neintelegeri care apar in raporturile dintre soti cu privire la drepturi de care ei pot dispune potrivit legii);
  3. in domeniul litigiilor privind posesia, granituirea, stramutarea de hotare, precum si in orice alte litigii care privesc raporturile de vecinatate;
  4. in domeniul raspunderii profesionale in care poate fi angajata raspunderea profesionala, respectiv cauzele de malpraxis, in masura in care prin legi speciale nu este prevazuta o alta procedura;
  5. in litigiile de munca izvorate din incheierea, executarea si incetarea contractelor individuale de munca;
  6. in litigiile civile a caror valoare este sub 50.000 lei, cu exceptia litigiilor in care s-a pronuntat o hotarare executorie de deschidere a procedurii de insolventa, a actiunilor referitoare la Registrul Comertului si a cazurilor in care partile aleg sa recurga la procedura prevazuta la art. 1013 – 1024 sau la cea prevazuta la art. 1025 – 1032 din Codul de procedura civila ;
  7. in cazul infractiunilor pentru care retragerea plangerii prealabile sau impacarea partilor inlatura raspunderea penala, dupa formularea plangerii, daca faptuitorul este cunoscut sau a fost identificat, iar victima isi exprima consimtamantul  de a participa la sedinta de informare impreuna cu faptuitorul; daca victima refuza sa participe impreuna cu faptuitorul, sedinta de informare se desfasoara separat. 

Legea precizeaza ca dovada participarii la sedinta de informare privind avantajele medierii intr-o anumita materie se face printr-un proces-verbal de informare eliberat de mediatorul care a realizat informarea.

De la data de 09.01.2013, partile cetateni straini, vor fi ținute să faca dovada participării la ședința de informare privind avantajele medierii într-o anumită materie prin prezentarea procesului-verbal de informare eliberat de mediatorul care a realizat informarea.

Conform Legii nr. 192/2006(actualizata)-privind medierea și organizarea profesiei de mediator, partea este libera sa-si aduca si specialistul sau (traducator autorizat, avocat, expert tehnic, expert contabil, etc.), in cadrul procedurii de mediere.

Este de menționat faptul că, informarea privind avantajele medierii se va realiza fară ca justițiabilii cetateni straini sau potențialii justițiabili să fie nevoiți să platească vreun onorariu mediatorului pentru acest serviciu.

Dacă părțile cetateni straini, vor parcurge procedura medierii și vor ajunge la o înțelegere materializată într-un acord de mediere, acestea se vor putea înfațișa la judecătorie, în camera de consiliu, pentru a solicita pronunțarea unei hotărâri care să consfințeasca înțelegerea lor, cu putere de titlu executoriu conform legii.

Parlamentului European prin rezolutia din 13.09.2011, se refera la punerea în aplicare a Directivei privind medierea în statele membre, impactul acesteia asupra medierii și acceptarea sa de către instanțe.

 Cine trebuie sa participe efectiv la aceasta prima etapă din procedura medierii ?

Raspunsul este foarte simplu si anume atat persoanele fizice cat și persoanele juridice romane sau straine aflate într-un conflict și care doresc să declanșeze un proces pe rolul instanțelor de judecată.

Drept urmare, dacă avem în vedere faptul că inițiativa declanșării procedurii judiciare o are una din părți cetatean strain, aceasta va trebui ca, înainte de depunerea cererii la instanța de judecată, să parcurgă procedura prealabilă a medierii astfel încât și cealaltă parte să fie invitată la mediere.

Cu alte cuvinte, odată cu depunerea cererii la instanță, reclamantul trebuie să facă dovada parcurgerii procedurii prealabile a medierii prin procesul verbal întocmit de mediator.

 Cu alte cuvinte vă stăm la dispoziție pentru soluționarea oricărui tip de conflict pe cale amiabilă, într-un cadru confidențial, in conditii de neutralitate, in mod solemn, si in totalitate dedicat valorilor umane.

Vă așteptăm la sediul nostru situat ultracentral, din Ploiesti, Str. Stefan Greceanu (ca reper al locatiei, langa cladirea Romtelecom sau Hotel Prahova).

Pentru orice informații sau cereri vă stăm la dispoziție la urmatoarele telefoane si adrese de e-mail :

Sava Marius consilier juridic, mediator, specialist ssm, cadru tehnic su, evaluator de risc ssm, auditor certificare ISO, inspector protectie civila, atestat de mediu, 0724805848

 

   Apelati la consilier juridicSava Marius Claudiu (mediator autorizat),  

   tel. 0724-805848,

 e-mail :   gimaris2003@yahoo.com , sava.marius@gmail.com

  Studii : administrative si juridice.

   Specializari : – mediere in orice tip de disputa ; – drept ; – specialist securitate si sanatate in munca ; – evaluator nivel de risc de securitate si sanatate in munca ; – mediu ; – protectie civila ; – cadru tehnic pentru situatii de urgenta ; – auditor in sistem integrat de certificare I.S.O.

  

Popescu Tiberiu, inginer, specialist SSM, cadru tehnic SU, mediator, fisa postului, 0729958594, accident de munca

Popescu Tiberiu, inginer, specialist SSM, cadru tehnic SU, mediator, fisa postului, 0729958594, accident de munca

      Apelati la inginerPopescu Tiberiu (mediator autorizat) ,

    tel. 0729.958.594, 0747227570,   tel/fax : 0244/550021,

    e-mail : tibipope@yahoo.com

   www.fisapostului.eu

   Studii : administrative si tehnice.

 Specializari : mediere in orice tip de disputa ; – inginerie ; – specialist securitate si sanatate in munca ; – evaluator nivel de risc de securitate si sanatate in munca ; – specialist in cercetarea accidentelor de munca.

mediere intre cetateni straini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *