Fisa de post este un document obligatoriu pentru toti angajatorii

Fisa postului este unul dintre cele mai importante documente din domeniul resurselor umane.

    Fisa postului este un document obligatoriu, ce trebuie anexat la contractul individual de munca al fiecarui angajat.

 

 

 

 

Elaborarea Fisei postului este foarte dificila si poate lasa usor loc unor interpretari sau unele lacune, iar angajatii de abia asteapta aceste erori/lipsuri din acestea daca nu sunt bine intocmite de catre angajator.  De aceea trebuia sa apelati la profesionisti in domeniu

Modele corecte de fise de post va scutesc de amenzi din  partea Inspctoratului de munca din judetul in care va desfasurati activitatea, dar si de anumite pagube, daca acestea nu le-ati cuprins pentru responsabilitatea salariatului la locul de munca.

Astfel de cerinte sunt mai multe si toate trebuie respectate de fisele de post, astfel incat redactarea fiselor de post este foarte importanta.

 

Atentie angajatori !   Orice fisa de post trebuie sa contina obligatoriu urmatoarele elemente specifice : – denumirea postului ; – clasificatia din COR ; – nivelul de studii al postului/ competentele postului ; – relatiile ierarhice si functionale ale postului ; – obiectivele postului ; – definirea principalelor sarcini de serviciu conform CIM, SSM, SU.  

 

Situatia cea mai dificila pentru angajatori care doresc sa-si elaboreze singuri o fisa a postului.

De aceea va sfatuim sa apelati la profesionisti, intrucat o fisa de post bine intocmita este foarte greu de gasit pe internet, cu sarcini specifice concrete fiecarui post, astfel incat, sa garanteze pentru dumneavoastra ca aveti o fisa a postului pentru anumite categorii profesionale si sa va scape de anumite griji.

Conform legii, nu exista o sursa sau un model unic pentru o anumita fisa a postului, iar consecinta este ca apar multe confuzii legate de denumire, continut/structura, alte elemente.

In toata tara noastra circula tot felul de modele si tot felul de variante si modele, pe internet, unele dintre ele fiind destul de riscante pentru compania pe care o conduceti daca nu va consultati cu specialisti.

 

    Noi va intrebam daca dumneavoastra puteti risca sa nu cuprindeti cat mai multe responsabilitati ale salariatului la locul de munca, astfel incat, sa nu existe pericolul ca acest angajat sa se exonereze de raspundere, daca nu au fost trecute cat mai multe sarcini de munca specifice fiecarui post in parte.

  Atentie angajatori !   Orice fisa de post trebuie sa fie coroborata cu Regulamentul intern pe societate care trebuie redactat obligatoriu in vederea evitarii oricarei sanctiuni contraventionaler dar si fata de unele riscuri de a nu putea trage la raspundere disciplinara sau patrimoniala angajatul daca nu indeplineste sarcinile de munca stipulate in aceste documente foarte importante.

 

Pentru contact puteti lua legatura cu urmatoarele persoane :

S.C. ,,TIBMAR PREST  SERV,, S.R.L.

cons. jr. Sava Marius Claudiu

tel. 0724805848

e-mail : gimaris2003@yahoo.com  ,

Director,

ing. Popescu Tiberiu

tel. 0747227570, fax :  0244/550021

e-mail : tibipope@yahoo.com

www.fisapostului.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *